Известие

Collapse
No announcement yet.

ремонти и срещи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• На Алфи беше точно такъв!
    От Алеко, със залепена долна част от оригиналния.
    Скъса се частта от оригиналния, та сега си имам само маншон от Алеко!
    Иначе алековия направо не става!
    Ако имаш друга идея-давай!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      На Алфи беше точно такъв!
      От Алеко, със залепена долна част от оригиналния.
      Скъса се частта от оригиналния, та сега си имам само маншон от Алеко!
      Иначе алековия направо не става!
      Ако имаш друга идея-давай!
      Напротив, става. На първото или второто ребро (което е с диаметъра и формота на оригиналния маншон в основата) като го изрежеш правилно, става точно около ламарината на отвора в тунела. След това изрязваш последните 2 ребра и си изрязваш парче гума ( може от вътрешна гума примерно) с размера на широката част на реброто, пробиваш със замба диаметъра на лоста, пъхаш парчето в най-горното ребро и си ти.
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Впедвид часа ми е малко трудно да смеля, какво ми описваш, ама утре на свежо се заемам!
        Мерси!

Едит: Абе Боби, защо тая кочина, като я издуя с 5 000 об на втора и мина на трета и пак се чуди на къде да хване. Минах разработката и почнах да я посгазвам. Днеска след работа, с едни сладури от Фиат форума, както твърдяха стикерите, си правихме номера и просто ги мачках. Бяха с Фиат купе. Стояха много добре на пътя и явно бяха с голям мотор, но влезеше ли в обороти Катъра и просто ги скъсвах. След Черния кос, то не , че нанагорнището е кой знае колко, но и там се видя, че е игра на котка и мишка. Спряхме на Лук Ойл и пушихме по цигара с момчетата, но и те си мислеха до последно, че Катъра е 16В.
        Дали карбураторните глави, дето са 118-120 коня не са същите като на инжекционните 105-107 коня и от газта тая да лудее така. Всмисъл инжекциона само ги ограничава! Или както винаги, по правило съм сбарал сбъркана кола!
        Last edited by mordohy; d.m.y г., 23:20.
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Главите са еднакви. Може някой преди теб да е свалил някоя стружка от тях и да е посгъстен повечко мотора. Това дава резултат винаги.

Comment

• И преди е сваляно, а и аз им свалих 0.3мм, защото имаше язви и за това е така!

Comment

• След дълъг тормоз над Мъри и Боби да ми чистят дюзите, днеска смених дебиЛомера и нещата се оправиха.
              Замърка на бензин.
              Причината се оказа протъркан кабел и късо и ...
              Благодарности на Sciiv за дебитомера!
              Покрай другото си оправих и АБС- а.
              Причината, както винагисе оказа прозаична. Скъсан кабел в кабелната обувка на горния превключвател на педала за спирачките!

Comment

• Важно

Най-накрая и на мене ми се сговниха лагерите на задните полуоски!
                Някой ме беше уплашил, че са много скъпи, а и ги няма.
                Лагерите са като 6207, но с по-широка, 25 мм вътрешна черупка.
                Има два вариянта.
                Единия е с 25 мм, а другия с 26 мм, което е без значение.
                Единия струва около 38-40 лева, а другия 14-16 лева.
                Важното е да се знае, че те се слагат по-често на селскостопанска техника.
                Така, че като давате размерите на лагера, говорете за косачки или фрези, но не и за Алфи!
                Размера е 72х35х17х25. Външен, вътрешен диаметър, ширината на външната черупка и ширината на вътрешната черупка.

Comment

Най-накрая и на мене ми се сговниха лагерите на задните полуоски!
                  Някой ме беше уплашил, че са много скъпи, а и ги няма.
                  Лагерите са като 6207, но с по-широка, 25 мм вътрешна черупка.
                  Има два вариянта.
                  Единия е с 25 мм, а другия с 26 мм, което е без значение.
                  Единия струва около 38-40 лева, а другия 14-16 лева.
                  Важното е да се знае, че те се слагат по-често на селскостопанска техника.
                  Така, че като давате размерите на лагера, говорете за косачки или фрези, но не и за Алфи!
                  Размера е 72х35х17х25. Външен, вътрешен диаметър, ширината на външната черупка и ширината на вътрешната черупка.

ако говорим за лагер главините отзад -аз съм бил човека ама при мен такива лагери за кола с АБС не намериха и ми казаха 250 оиро за нови с доставка -разбирасе аз отказах и сложихме някакви лагер главини от фиат и сега нямам абс
                  Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
                    ако говорим за лагер главините отзад -аз съм бил човека ама при мен такива лагери за кола с АБС не намериха и ми казаха 250 оиро за нови с доставка -разбирасе аз отказах и сложихме някакви лагер главини от фиат и сега нямам абс

Да ама твоята кола е на предно, а на Mordohy е 4х4 и неговият заден мост няма нищо общо с твоя, както и лагерите. А иначе за твоята може да паснат и лагери с гривни за АВС от 155-ца.

Comment

• Явно проблема е в комуникацията!
                      Като има такъв шибан лагер, даи го тука с размерите!
                      Много е вероятно да измислиме нещо!

Comment

• Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
                        250 оуро като казвам имам впредвид за единия-500 за комплекта хахахаха че тя колата струва толкова -стигат ми 4 диска
                        Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• Днеска сбарах една много особена Алфа на магистралата!
                          Една такава, невзрачна и леко поочукана на вид, но ръмжаща подобаващо.
                          Бая зор видях с Ренетка, до като го стигна по нанагорнището, но накрая го спрях и арестувах, за по-подробен преглед.
                          Оказа се Алфа Арно.
                          Колегата е много симпатично момче и явно заразен.
                          Мотора е 1.2 , стария боксер с един карбуратор.
                          Повърхностният поглед в коша говореше за вариация на 33-ка.
                          Колегата се казва Иван.
                          Очакваме го в сектата!
                          Едит: снимки на Арно-то ще кача по-късно!

Comment

• Арна е Арна. Има една такава до нас на един чичак,дето си я гледа ама честно казано много недъгаво изглежда,добре,че е боксера да компенсира малко.
                            Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                            Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                            Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Днеска сбарах една много особена Алфа на магистралата!
                              Една такава, невзрачна и леко поочукана на вид, но ръмжаща подобаващо.
                              Бая зор видях с Ренетка, до като го стигна по нанагорнището, но накрая го спрях и арестувах, за по-подробен преглед.
                              Оказа се Алфа Арно.
                              Колегата е много симпатично момче и явно заразен.
                              Мотора е 1.2 , стария боксер с един карбуратор.
                              Повърхностният поглед в коша говореше за вариация на 33-ка.
                              Колегата се казва Иван.
                              Очакваме го в сектата!
                              Едит: снимки на Арно-то ще кача по-късно!
                              Здрасти Ето ме и мен ... хахах
                              Last edited by AlfaRomeoArna; d.m.y г., 22:09.

Comment

• Добре дошъл Ванка!
                                Приятно прекарване във Форума!
                                Тука е пълно с гавраджии, но са добронамерени!
                                Питай смело и пиши смело!

Comment

Working...
                                X